Siirry sisältöön

Lautiosaari

Talvinen maisema. Etualalla jäätynyt luminen joki. Vastarantaa sekä sini-punainen taivas.

Lautiosaaren noin 1700 asukkaan kylä sijaitsee taajama-alueella. Se on rakennettu Kemi- ja Akkunusjokien varrelle ja Perämeren rannalle.

Kylällä on kauppa, parturi, kasvipuutarha, autokorjaamo, alakoulu ja päiväkoti.

Maaseutumaisuus näkyy esimerkiksi siinä, että yhteisöllisyys ja toisista huolehtiminen ovat tärkeitä arvoja.

Kotiapua ja kylän elinkelpoisena pysymisessä auttaa Lautiosaaren Omakotiyhdistys ry,

”Joko käytössänne on edulliset ja monipuoliset palvelumme”?  Apua antaa Lautiosaaren Omakotiyhdistys ry  Yhdistys on perustettu vuonna 1995 kotona asumiseen ja kotiapupalveluja tarjoavaksi yleishyödylliseksi toimijaksi. Toiminta jakautuu 3 osa-alueeseen: kylätalo- ja  kotiaputoiminta sekä alueen edunvalvonta. 

Yhdistyksen kylätalo sijaitsee Lautiosaaressa. Iloisen keltainen toimitalo luo iloa kotona pärjäämiseen ja apua tarvitsevien asiakkaiden mieleen. Talossa on yhdistyksen toimitilat, kokous- ja juhlatilat sekä keittiö.  Päivittäin valmistettu lounas on tarjolla talolla ruokaileville samoin ruokakuljetuksen välityksellä kotiin.  Kylätaloa voi vuokrata juhlien ja kokousten pitopaikaksi. Monipuoliset nettivälineet ovat käyttäjien käytössä. Talolla on hyvät ja toimivat harrastustilat.

Kotiaputoiminta sisältää siivous- ja  talkkariavun. Kotona asumisen helpottamiseksi työntekijämme ovat tilattavissa sisäsiivoukseen tai ulkotöihin, nurmikko- ja lumityöt sekä pienimuotoiset korjaukset. Palveluistamme saa kotitalousvähennyksen.

Paikallinen edunvalvonta suuntautuu kuntaan päin, tekemällä kunta- aloitteita.  Kyse on asuinalueen viihtyvyyteen ja terveyden sekä turvallisuuden varmistamiseen. Asioihin, jotka liittyvät alueen asukkaiden arkeen ja asuinympäristöön. Asuinalueen viihtyisyys on kaikkien kylällä asuvien yhteinen asia.