Siirry sisältöön

Asiointi

Tällä sivulla on tietoa seuraavista asioista:

Wilma

Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä.

Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa. Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita. Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.

Koulutapaturmat

Keminmaan kunta on vakuuttanut yksityistapaturmavakuutuksella päivähoitolapset, esi- ja peruskoululaiset sekä lukiolaiset LähiTapiolassa 1.1.2021 alkaen. Vakuutus on voimassa myös yllä mainittuihin toimintoihin liittyvillä välittömillä matkoilla. 
Vakuutusnumero on 353-4874851-0.

Mikä on tapaturma?

Tapaturma on äkillinen tapahtuma, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman hänen sitä tahtomatta.

Minne lääkäriin?

Jos vakuutetulle sattuu tapaturma, hän voi hakeutua hoidettavaksi julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon. Tapaturmavamman hoitokuluja korvataan enintään 10 000 euroa tapaturmaa kohden.

Tarvittaessa saat päiväkodilta tai koululta todistuksen yksityistapaturmavakuutuksen voimassaolosta, jolloin hoitolaitos voi laskuttaa yksittäisiä lääkärikäyntejä suoraan LähiTapiolalta. Suoralaskutus ei koske muita kuluja, kuten lääkekuluja.

KELA-korvaus

Esitä hoitolaitoksissa ja apteekeissa KELA-kortti, jolloin laskusta vähennetään sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Jos KELA-korttia ei ole asioidessa mukana, hae sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset itse KELA:sta ennen korvauksen hakemista LähiTapiolasta.

Mitä vakuutuksesta korvataan?

Esimerkiksi:
• Tapaturmavamman tutkimuksesta ja hoidosta syntyneet kulut siltä osin, kuin niistä ei ole oikeutta korvaukseen jonkin lain perusteella.
• Lääkärin määräämät reseptilääkkeet
• Matkakulut tutkimuksiin ja hoitoihin
Jokainen yksityistapaturmavahinko käsitellään tapauskohtaisesti vakuutusehtojen perusteella.

Korvausten hakeminen

Vakuutetulle sattuneesta tapaturmasta vahinkoilmoituksen tekee koulu, päiväkoti tai kunta, jonka jälkeen korvausta vakuutetulle aiheutuneista kuluista voi hakea suoraan LähiTapiolalta.

Korvausta aiheutuneista kuluista voi hakea vaivattomimmin osoitteessa:
www.lahitapiola.fi/yritys/hae-korvausta  
Henkilövahinko -> Julkis- ja muissa yhteisössä sattunut tapaturma -> Julkis- ja muiden yhteisöjen tapaturmavakuutus
tai puhelimitse 09 453 3666 maanantaista perjantaihin kello 8-16.

Lisätietoja saa myös sähköpostitse osoitteesta
www.yritysten.henkilovahingot@lahitapiola.fi
Yhteys on suojaamaton.

Säilytä kaikki vahinkoon liittyvät tositteet vuoden ajan. Tarvittavat liitteet tarkentuvat, kun vahinkoilmoitus on tehty korvauspalveluun. Ilmoitamme, mikäli tarvitsemme vahinkoon liittyviä tositteita.

Koululaisten ja opiskelijoiden matkavakuutus

Keminmaan kunta on vakuuttanut opetussuunnitelman mukaisilla matkoilla peruskoulun oppilaat ja lukion opiskelijat sekä nuorisotoimen matkoille osallistujat matkustajavakuutuksella 1.1.2021 alkaen. Vakuutusnumero on 353-4874857-6. Vakuutus on voimassa opetussuunnitelmaan kuuluvilla ja nuorisotoimen järjestämillä ulkomaan matkoilla.

Korvausta aiheutuneista kuluista voi hakea vaivattomimmin osoitteessa:
www.lahitapiola.fi/yritys/hae-korvausta  
Matkavahinko -> Matkavahinko -> Sairastuminen tai tapaturma matkalla / Myöhästyin matkalta tai matka peruuntui / Matka keskeytyi tai puhelimitse 09-453 3666 maanantaista perjantaihin kello 8-16.

Matkustajavakuutuksesta korvataan

• matkasairaus tai -tapaturma
• matkan peruuntuminen ja keskeytyminen
• matkalta myöhästyminen ja odottaminen

Vakuutustodistus matkaa varten

Saat matkustajavakuutustodistuksen kunnan yhteyshenkilöltä.

Hoitoon hakeutuminen

Voit hakeutua hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle tai vamman vaatimaan hoitopaikkaan. Näytä KELA- sekä matkustajavakuutustodistus hoitolaitoksessa.

Yleensä hoitolaitokset hyväksyvät matkustajavakuutustodistuksen ja laskuttavat suoraan LähiTapiolaa. Jos joudut maksamaan laskun ensin itse, hae kuluja vahinkoilmoituksen yhteydessä tai ilmoita kulut puhelimitse jälkikäteen.

Asiointi ulkomaalaisissa hoitolaitoksissa onnistuu useimmiten ilman omaa rahaa. Maksu hoituu vaivatta suosituimmissa turistikohteissa, kun esität hoitolaitoksessa matkustajavakuutustodistuksen ja tällöin lasku tulee suoraan LähiTapiolaan. Kaikissa ulkomaalaisissa hoitolaitoksissa LähiTapiola ei kuitenkaan ole tunnettu, joten pääsääntöisesti hoitolaitokset edellyttävät maksusitoumusta vakuutusyhtiöltä. Pienet kulut kannattaa tällöin maksaa itse ja hakea niistä korvaus matkan jälkeen.

Ota tarvittaessa yhteyttä Yritysten henkilökorvauspalveluun, josta saat apua hoitolaitoksen valintaan sekä tarkempaa tietoa kulujen korvattavuudesta sekä korvausten rajoituksista. Matkahätäpalvelu auttaa sinua ulkomailla maksusitoumusasioissa.

Matkahätäpalvelu
Ota yhteyttä matkahätäpalveluun, joka on avoinna ympäri vuorokauden, jos tarvitset maksusitoumuksen tai kyseessä on hätätapaus.
Matkahätäpalvelusta saat palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Puhelinnumero 0800 04531 , ulkomailla +358 8000 4531.

Kouluruokailu

Etualalla jälkiruoka-annos ja käsi lusikoimassa sitä. Taustalla kaksi nuorta poikaa pöydän ääressä.
Yläkoulun 7 C -luokan kotitaloustunti. Aterioimassa Viljami Koskenranta (vas.) ja Frans Mällinen. KUVA: NINA SUSI

Koulujen ruokalistoja voit seurata Meri-Lapin Kuntapalveluiden sivuilta. Kouluruokailut tuottaa Meri-Lapin Kuntapalvelut.