Siirry sisältöön
Nuori nainen seisoo maastopyörän vieressä mäellä. Talvinen kuva.

Monipuolista liikuntaa ja virkistystä

Keminmaa on liikkujan herkkupaikka, sillä täällä hiihdetään monipuolisilla latureiteillä, lasketaan mäkeä, tulistellaan laavuilla ja nautitaan talvipyöräilystä.

Kesällä uidaan, patikoidaan, pyöräillään ja haaveillaan kauniissa maisemissa. Meillä on oma laskettelukeskus Kalli. Kallin vapaa-aikakeskuksessa heitetään myös frisbeegolfia, ja polkuverkostolla tutustutaan ihmeelliseen luontoon.

Meillä joki, meri, vaarat, peltomaisemat ja suot vaihtelevat sulassa sovussa. Bongaile lintuja tai etsi aarteita! Marjasta ja sienestä! Suuri osa metsistämme on rekisteröity marjojen, sienten ja yrttien luomukeruualueiksi.

Löydät yhdestä paikasta kartalta laavut, liikuntapaikat, ulkoilureitit sekä seuraat myös ajantasaista tietoa latujen kunnossapidosta.

Meillä Keminmaassa hiihtoreittejä riittää monen eri liikkujan tarpeeseen ja makuun. Pisimmälle sukset vievät Kalli-Korkeamaa-reitillä, jota riittää 15 kilometriä. Tällä reitillä pääsee jopa Tornion Karunkiin saakka!

Kallin ulkoilualueen hiihtoladuilla saa valita vapaasti, kuinka pitkään nauttia suksien luistosta. Ulkoilualueen latuja on 3 kilometrin, 5 kilometrin ja 10 kilometrin pätkinä. Ja kukapa estää sinua hiihtämästä näitä hienoja latureittejä vaikka useampaakin kertaan!

Muuallakin Keminmaassa kuin Kallilla voi hiihtää ahkerasti valaistuilla laduilla. Jokisuun 1,5 kilometrin latu, Pölhön 1,1 kilometrin latu, Maulan 1,3 kilometrin latu ja Kotikummun 2,1 kilometrin latu kohottavat taatusti hiihtäjän kuntoa.

Keväällä Kallijärven ympärille ajetaan latu kevään hiihtohangille. Myös Kemijoelle Isohaaran padon yläpuolelle ja Jokisuulle ajetaan ladut kevään jäätilanteen mukaan. Muista myös Kivalon ulkoilureitti sekä Kallin koiraladut!

Latureittien varsilla pääsee tulistelemaan Kalli-Korkeamaan reitillä, Kallilla ja Kivaloilla. Talvikäytössä ovat myös Valmarinniemen ja Lautiosaaren laavut.

Laavun sisätiloja. Etualalla palava nuotio ja sen yllä kahvipannu. Oviaukosta näkyy lumista maisemaa.
Valmarinniemen laavu Keminmaassa marraskuun 2022 lopussa. KUVA: NINA SUSI

Talvipyöräilyn harrastajien on mahdollista polkea myös talvella Kallilta Suntiokumpuun. Kallilta löytyy toinenkin virallinen pyöräilyreitti.

Lähikuvassa maastopyöräilyreitin merkki puupylvääseen ruuvattuna. Taustalla maastopyöräilijä taluttamassa pyöräänsä. Luminen talvinen kuva.
Kallinkankaan maastopyöräilyreitit ovat talvellakin käytössä. KUVA: NINA SUSI

Kallilta löydät myös pulkkamäen ja muita talven riemuja koko perheen makuun!

Keminmaassa on myös loistavat mahdollisuudet harrastaa luistelua. Jäädytetyt ja valaistut kentät jäädytetään pakkasukon saapuessa.

Luistelukentistä on mistä valita: keskuskoulun iso kenttä ja kaukalo, Kirkonmäen kenttä, Jokisuun kenttä (Isomettän aukio), Lassilan koulun kenttä, Pölhö, Maula ja Liedakkala ja Färirannan kenttä.

Isä pelaamassa kaukalossa jääkiekkoa pojan ja tytön kanssa.
Jani Kellokumpu pelaa lastensa Iina ja Eeli Liitenin kanssa jääkiekkoa Keminmaan keskuskentän kaukalossa. Joulukuu 2022. KUVA: NINA SUSI

Kallin kuntoportaat ovat koko vuoden kuntoilijoiden käytössä talvikunnossapidon ansiosta.

Kaksi nuorta naista ja yksi nuori mies nousemassa kuntoportaita. Talvinen kuva.
Anita Karjalainen (vas.), Noora Kakko ja Sami Matikainen Kallinkankaan kuntoportaissa. Joulukuu 2022. KUVA: NINA SUSI

Talven riemuja pystyy kokeilemaan Keminmaassa myös avantouinnin merkeissä, sillä Kallijärvelle pääsee uimaan koko talven. Rannalla on lämmin pukukoppi, jonne saa avaimen kunnan tekniseltä toimelta maksua vastaan.

Uima-asuun ja pipoon pukeutunut nainen nousemassa tikkaita pitkin avannosta.
Johanna Holma on aktiivinen avantouimari. Kallijärven avantouintipaikka marraskuun 2022 lopussa. KUVA: NINA SUSI