Siirry sisältöön
Luokan ilmoitustaululla hevosen ja ratsastajan pahvifiguuri sekä puhekuplissa tekstit: Historia toistaa itseään vai mitä mieltä sä oot? sekä Jos minä saisin päättää...

Osallistu ja vaikuta

Kuntalaisilla on useita mahdollisuuksia vaikuttaa kotikuntansa asioihin. Perinteisin tapa vaikuttaa on äänestää joka neljäs vuosi järjestettävissä kuntavaaleissa, joissa valitaan luottamushenkilöt kunnanvaltuustoon.

Osallistua ja vaikuttaa voi myös järjestötoiminnan kautta tai ottamalla kantaa kunnan päätöksentekoon vaikkapa Ota kantaa -sivuston kautta. Kuntalainen voi tehdä kuntalaisaloitteita kunnan toimintaan liittyen. Uutena vaikuttamismuotona on Keminmaassakin otettu käyttöön vuosittain toteutettava osallistuva budjetointi.

Palautetta kunnalle voi antaa Palaute-linkin kautta.

Kunnassa toimii asioiden valmistelua ja päätöksentekoa tukevia yhteistyöelimiä. Keminmaan nuorisovaltuusto on asiantuntija nuoria koskevissa asioissa. Keminmaan vammaisneuvosto on kunnanhallituksen asettama päättäjien ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin, ja vanhusneuvoston tehtävänä on tuoda ikäihmisten mielipiteitä kunnan päätöksentekoon.