Siirry sisältöön

Kallin kylä ry

Kallin kylä hallitus_Perustajat

Kallin Kylä – Uusi yhdistys Kallinkankaalle Keminmaahan

Ryhmä keminmaalaisia päätti perustaa Kallinkankaan kunnanosaan oman yhdistyksen edistämään Kallinkankaan, Mäkikallin, Metsäkallin ja Kallintien alueiden yhteisöllisyyttä ja kehittämistä. Yhdistys perustettiin Suomen uuden presidentin virkaanastujaispäivänä 1. maaliskuuta 2024.

Kallinkangas on yksi Keminmaan tunnetuimpia ja viihtyisimpiä alueita sekä asuinpaikkana, että harrastuspaikana. Alue ansaitsee kehittymiselleen selkeän ja konkreettisen toimintamallin sekä myös aktiivisia toimijoita tuekseen, todetaan Kallin Kylä ry:n tuoreen hallituksen suulla. Potentiaali on suuri: Alueella voisi järjestää monenlaisia tapahtumia sekä yhteistoimin hoitaa ja edistää monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, luontoon tutustumista sekä myös kehittää alueen rakenteita ja myös saada uutta elinkeinotoimintaa. Kaikki tämä kehittää alueen elinvoimaisuutta ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä.

Kallin Kylä ry:n ensimmäisenä toimintavuotena kerätään ideoita ja kehittämiskohteita pitempijännitteiseen toimintasuunnitelmaan. Asukkaat ja toimijat voivat antaa suoraa palautetta verkkokyselyn avulla. Tästä palautteesta tullaan poimimaan asiat, joita tulevina vuosina pyritään yhdistyksen käytössä olevin keinoin edistämään.  Palautelomakkeelle pääsee esimerkiksi yhdistyksen Kallin Kylä-Facebooksivun kautta.

Perinteistä kylätoimintaakin on luvassa jo ensimmäisenä toimintavuonna: Suunnitteilla on mm. peräkonttikirppis, kesätapahtuma ja joulun aikaan sijoittuva tapahtuma. Tapahtumien avulla kerätään myös yhdistyksen toimintaan välttämättömiä varoja. Yhdistykseen jäsenille on tarkoitus myöntää pieniä etuisuuksia esimerkiksi omien tapahtumien osallistumismaksuista.

Hallitus on myös sopinut Kallin Hiihtokeskuksen kanssa, että hiihtokeskuksen ala-asemaa voidaan käyttää sopimuksen mukaan yhdistyksen kokouksiin ja tapahtumiin.

Lisätietoja antavat perustajat ja hallituksen jäsenet:

PuheenjohtajaSeppo Selmgren0405676169
Varapuheenjohtaja, varainhoitajaMarjo Appelgrén0407644445
SihteeriSeija Palosaari  0504927467
Jäsen Sari Karhu0503642535
Jäsen  Jarmo Tölli0400891044