Siirry sisältöön
Pääosin vaaleasävyinen kolmikerroksinen, kivinen kunnanvirastotalo lumisessa maisemassa. Kuvattu pääjulkisivun puolelta, keskellä tornimainen pääsisäänkäynti.

Hallinto

Suomessa kunnat ja hyvinvointialueet järjestävät suurimman osan julkisista palveluista. Keminmaan kunta järjestää kuntalaisille lasten päivähoitoon, opetus- ja muuhun sivistystoimeen sekä tekniseen infrastruktuuriin liittyvät palvelut.

Ympäristöpalvelut kuten ympäristönsuojelu ja rakennustarkastus järjestetään yhdessä naapurikuntien kanssa. Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää vuoden 2023 alusta lukien Lapin hyvinvointialue.

Kunnan hallintoa ja palvelujen tuottamista ohjaavat valtuuston hyväksymä kuntastrategia sekä valtuuston vuosittain päättämät taloussuunnitelma ja talousarvio.

Kunnan tärkein toimintaa ohjaava sääntö on valtuuston hyväksymä hallintosääntö, jossa määrätään kunnan hallinto-organisaatiosta ja toimivaltajaosta. Lisäksi hallintosäännössä on määräykset päätöksenteko- ja kokousmenettelystä sekä toimivallasta henkilöstöasioissa. Taloussäännössä määrätään kunnan taloudenhoidosta.