Siirry sisältöön
Pieni tyttö seisoo kirjaston lastenosaston hyllyn edessä kirja kädessään.

Lasten ja nuorten palvelut

Kirjastovierailut

Koulu-, päiväkoti- ja perhepäivähoidon ryhmät ovat tervetulleita kirjastovierailulle. Vierailulla voi käydä joko omatoimisesti tai ohjatusti. Henkilökunta neuvoo mielellään kirjastoon liittyvissä asioissa. Mikäli haluatte opastettua kirjastokäyntiä tai muuta ohjelmaa, vierailu on hyvä varata hyvissä ajoin etukäteen.

Ryhmäkohtainen kirjastokortti

Päiväkotiryhmät ja koululuokat voivat hankkia käyttöönsä ryhmäkohtaisen kirjastokortin, jolla voi lainata aineistoa. Ryhmäkohtaisen kirjastokortin vastuuhenkilön tulee olla organisaationsa valtuuttama ja kortilla lainattu aineisto on hänen vastuullaan.

Kirjapaketit

Kokoamme aineistoa eri aiheista ja teemoista tarpeiden mukaan. Kirjapaketit voi noutaa kirjastosta tai ne voidaan toimittaa kirjastoauton mukana koululle tai päiväkotiin.

Satutunnit

Kirjaston satutuokioita järjestetään noin kerran kuukaudessa. Ne on pääsääntöisesti suunnattu alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat tervetulleita. Ryhmille järjestämme pyynnöstä myös omia satutuokioita esimerkiksi kirjastokäyntien yhteyteen.

Satutunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Vinkkaukset

Kirjavinkkaus on yksi tapa lukuinnostuksen herättämiseksi. Voit sopia tarkemmin vinkkauksen sisällöstä, kestosta ja sijainnista kirjastosi kirjavinkkarin kanssa.

Aktiivisesti tarjoamme vinkkausta kaikille 3- ja 5-luokkille lukuvuoden aikana.

Lukulemmikki

Lukulemmikki auttaa lukemisen oppimisessa ja innostaa lukemisen pariin. Lemmikki on hyvä kuuntelija, joka ei arvostele tai takerru virheisiin. Lemmikille lukeminen rentouttaa ja on hyvä alku ääneen lukemiselle. Lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, lemmikki ja lemmikin ohjaaja. Keminmaan kirjastolla ei ole tällä hetkellä aktiivista lukulemmikkitoimintaa. Lukulemmikkivierailut toteutetaan yhteistyössä Meri-Lapin karvakavereiden kanssa.