Siirry sisältöön
landingpage-keminmaa-kuva-23-01 (1)

Pidämme huolta, luonnollisesti.

Yhteisön kestävä elinvoima kumpuaa siitä, että yhteisön jäsenet ja ympäröivä luonto kukoistavat. Me pidämme luonnollisesti huolta ihmisistä, yrityksistä ja ainutlaatuisesta luonnosta.

Hyvä rakentaa ja elää

Kunnassamme kohtaavat sopusointuisesti maaseudun ilmavuus ja kaupungin kompaktius. Tie kouluun ja palveluiden ääreen on turvallinen sekä lyhyt. Eläminen täällä on kohtuuhintaista ja omasta onnelastaan haaveilevat pääsevät jouhevasti omaan maahan kiinni.

Kemijoki halkoo kuntaa tarjoten virkistys- ja asumismahdollisuuksia.

Yrittämisen maaperä kunnossa – ja sitä riittää

Meri-Lapin keskeisimmässä liikenteen solmukohdassa maaperä on otollinen yrittämiselle – ja sillä on vankkumaton yhteisön ja kunnan tuki. Jouheva luvitus ja kaavoitus sekä kuntamme reilut hankintakäytänteet luovat edellytykset menestykselle.

Keminmaa panostaa yrittäjyyskasvatukseen. Nuorten kesäyrittäjyyttä tuetaan kesäyrittäjäsetelillä. Kuvassa kesäkahvila Keminsuuntiellä.

Vapaa-aika

Yhteisön ja luonnon hyvinvointi kulkevat käsi kädessä, joten pidämme huolta paitsi ihmisistä ja yrityksistä, myös luonnon rikkaudesta. Katsomme, että jokainen voi huolehtia hyvinvoinnistaan joko kulttuurin tai luonnon äärellä.

Kunnankirjaston lisäksi Keminmaassa kylillä kiertää kirjastoauto.

Turvallinen ja tuttu koulutie

Jotta ihmisentaimi voisi kasvaa täyteen kukoistukseensa, tarvitsee hän turvaa, huomiota ja oppia. Kanssamme on hyvä kasvaa: joustavat päivähoitojärjestelymme saattelevat turvalliselle koulutielle, jossa opettaja todella tuntee oppilaansa.

Keminmaa kaavoittaa ja rakentaa asuialueille leikkipuistoja ja muita vapaa-ajan mahdollisuuksia. Kuva Pörhölänkankaan leikkipuistosta.