Laskutus ja maksaminen

 

Laskutus

Arvoisa toimittaja, Keminmaan kunta vastaanottaa ainoastaan verkkolaskuja.

 

1. Verkkolaskutusosoite

Keminmaan kunta: Y-tunnus: 0210469-8

Osoite: Rantatie 21, 94400 Keminmaa

OVT/Verkkolaskuosoite: 003702104698

Välittäjä: CGI, Operaattori-/välittäjätunnus: 003703575029

 

2. Toimittajaportaali

Keminmaan kunnalla on käytössä maksuton toimittajaportaali (CGI), jonka avulla laskuttajat voivat luoda uusia laskuja ja lähettää sen verkkolaskuna Keminmaan kunnalle sekä selata aiemmin lähettämiään laskuja. Portaali toimii verkkoselaimella ja se on tarkoitettu niille laskuttajille, joilla on vähän laskuja tai ei ole mahdollisuutta tuottaa sähköistä laskua.

Palvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjälle luodaan käyttäjätunnus toimittajaportaaliin. Pyyntö laskuttaa toimitetaan sähköpostissa, jonka perusteella laskuttaja pystyy rekisteröitymään portaaliin ja hallinnoimaan yrityksensä tietoja. Pyyntöä varten tarvitsemme: y-tunnuksen (yksityishenkilöstä henkilötunnuksen), sähköpostiosoitteen sekä käyttäjän nimen. Laskutuspyynnöt: kirjanpito@keminmaa.fi tai puhelin: 040 673 6774

 

Toimittajaportaalin käyttöohjeet

 

Laskujen tietosisältö

Varmistattehan, että lähetetyltä laskulta löytyvät tarvittavat laskutusviitetiedot, jotka tilaaja on antanut. Oikeat laskutiedot takaavat laskujen nopean maksun.

 

Laskussa on mainittava tilauksen yhteydessä tilaajan antamat tilausviitteet, joita ovat muun muassa:

  •  tilaaja tai tavaran/palvelun vastaanottaja
  •  osasto/toimintayksikkö (nimi tai kustannuspaikka)

 

Laskujen liitteet voi toimittaa verkkolaskun yhteydessä.

 

Toimittajaportaalin tuottamat laskut täyttävät Finanssialan määrittelemät verkkolaskutuksen vähimmäisvaatimukset sekä ALV-lain vaatimukset pakollisista laskumerkinnöistä.

 

Maksaminen


Keminmaan kunta voi lähettää laskut kuluttaja-asiakkailleen joko e-laskuna tai paperilaskuna. Asiakas voi itse valita missä muodossa hän haluaa vastaanottaa laskunsa Keminmaan kunnalta. E-laskutuspyyntö tehdään omassa pankissa/verkkopankissa. E-laskusta saa lisätietoa omasta pankista.