Länsi-Pohjan Sairaanhoitopiirin koronatiedote 1.11.2021: Meri-Lapin koronatilanne on heikkenemässä 

Viime viikolla todettiin noin 60 uutta koronavirustartuntaa (tarkistuslaskenta menossa), mikä on pandemia-ajan ennätys. Myös sairaalahoitoon on jouduttu turvautumaan koronavirustaudin vuoksi. Tartunnanjäljitys on ylikuormittunut.


Tartuntamäärät on saatava tasoittumisen jälkeen laskusuuntaan, jotta vältetään koronavirustautiin liittyvät vakavat rokottamattomien sairastumiset ja sairaalahoidon ylikuormittuminen.


Sairastakaa kotona


Tartunnanjäljityksessä on tullut toistuvasti esille se, että useita on liikkunut oireisinä töissä ja opinnoissa ja koulussa. Tästä on ollut seurauksena laajoja altistumisia. Karanteenissa on Meri-Lapissa tällä hetkellä n. 400 henkeä. Lieväkin flunssa pitää sairastaa kotona ja muistaa ohjeistus koronavirustestiin menosta.


Maskien käyttö on vähentynyt. Erityisesti rokottamattomien tulee suojata itsensä kasvomaskilla, huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä välttää korkean riskin joukkotapahtumia. Koronaturvatoimia suositellaan ahtaissa sisätiloissa kaikille.


Vahva suositus sairaanhoitopiiriltä: Hakekaa rokote!


Koronavirusrokote on syytä hakea ennen influenssakauden alkua. Koronavirustaudin ja influenssan yhtäaikainen sairastaminen altistaa rokottamattoman henkilön vakavalle sairaudelle. Rokotuskattavuuden lisääntyminen on välttämätöntä tautilanteen rauhoittamiseksi.


Jyri J. Taskila
Johtajaylilääkäri, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, LPSHP

Takaisin