Tiedote 16.12.2020: Epidemiatilanne rauhoittumassa – rajoitukset yhä tarpeen 

Epidemiatilanne rauhoittumassa – rajoitukset yhä tarpeen

 

Länsi-Pohjassa on kuluvalla viikolla todettu neljä uutta koronavirustartuntaa, joista kaksi tänä aa- muna.

Viikolla 50 koronavirusnäytteitä otettiin alueella yhteensä 817, joista viisi oli positiivisia. Epidemiati- lanne on Länsi-Pohjan alueella rauhoittumassa, mutta on edelleen kiihtymisvaiheessa.

 

Joukkokokoontumisia vältettävä yli vuodenvaihteen

 

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti pitää yli kymmenen hengen kokoontumisia koskevan suosi- tuksensa voimassa 18.1.2021 saakka.

Vaikka epidemiatilanne Länsi-Pohjassa näyttää olevan rauhoittumassa, on edelleen vaarana, että ti- lanne kääntyy nopeasti huonompaan suuntaan. Koronavirustilanne lähialueilla on vakava ja myös Länsi-Pohjan alueella on edelleen aktiivisia tartuntaketjuja.  Joulun ja uudenvuoden pyhät ovat tar- tuntojen leviämisen suhteen riskialttiita, kun matkustelu ja kyläily lisääntyvät.

 

Joulua on syytä viettää vain omalla perheellä. Tervehditään iäkkäitä läheisiä virtuaalisesti tai turva- etäisyyden päästä kasvomaskia käyttäen.

 

Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee myös, että uimahallit pidetään toistaiseksi suljettuina. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu  sairaanhoitopiirin verkkosivuille. 

 

Muistetaan myös D-vitamiini

 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on suositellut iäkkäille ja erityisryhmille D-vitamiinilisää koronavirusepidemian aikana. D-vitamiinilisä tehostaa vastustuskykyä. Tutkimuksissa on todettu yhteys D-vitamiinin puutoksen ja koronaviruksen aiheuttaman vakavan keuhkoinfektion välillä.

Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa alueen asukkaita huomioimaan HUS:n suosituksen ja varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin.

  

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä 

Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097

 

 

 

 

Takaisin