Tiedote 9.12.2020: Kirjastot ja museot saavat avata ovensa – koronaturvallisuusohjeita noudattaen 

Kirjastot ja museot saavat avata ovensa – koronaturvallisuusohjeita noudattaen

 

Länsi-Pohjassa todettiin viime viikolla kymmenen koronavirustartuntaa. Näytteitä alueella otettiin viikon aikana yhteensä 773. Kuluvalla viikolla uusia tautitapauksia on tullut ilmi yksi. Epidemiatilan- ne on Länsi-Pohjan alueella yhä kiihtymisvaiheessa. Sairaalahoidon suhteen tilanne on edelleen py- synyt rauhallisena eikä tehohoidossa ole yhtään Covid-19-potilasta.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku oli alimmillaan 28,4 sataatuhatta kohden ja on siitä hieman nous- sut ollen nyt 33,4.

 

Huolestuttavaa on, että viime viikon tartunnoista valtaosa tuli karanteenien ulkopuolelta. Annettu- ja koronasuosituksia ja -rajoituksia tulee siis noudattaa edelleen huolellisesti. Pandemiatyöryhmän muistuttaa, että näytevastausta odottaessa tulee olla kotona karanteenissa. Karanteenissa olevan luona vierailut on kielletty.

 

Suositukset ennallaan - eivät koske SM-tason ryhmäkilpaurheilua

 

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti pitää annetut koronasuositukset ennallaan. Ne ovat voimas- sa vuoden loppuun saakka.

 

Osassa alueen kunnista kirjastot ja museot ovat olleet viime viikot suljettuna. Alueellinen pande- miatyöryhmä linjasi, että kirjastot ja museot voivat avata ovensa 14.12.2020 alkaen koko Länsi- Pohjan alueella. Lukusalit on kuitenkin pidettävä edelleen suljettuina ja kaikkia koronaturvallisuus- ohjeita on noudatettava huolellisesti.

 

Alueellinen pandemiatyöryhmä linjasi myös, etteivät sen antamat suositukset koske SM-tason ryhmäkilpaurheilua. Harjoitukset tulee kuitenkin toteuttaa korkeintaan kymmenen hengen ryhmis- sä ja niin, että ryhmien kokoonpano säilyy samana. Urheilijoiden tulee myös välttää kontakteja joukkueen ulkopuolisiin henkilöihin.

 

Alueellisen pandemiatyöryhmän linjaus noudattaa valtakunnallista linjausta, jonka mukaan rajoi- tustoimet eivät koske SM-tason ryhmäkilpaurheilua.

 

Alueen kunnat tekevät viimekädessä päätökset harjoitustilojen käytön sekä kirjastojen ja museoi- den aukiolon suhteen.

 

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä
Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097

 

 

 

Takaisin