Keminmaan kunnan saavutettavuusseloste 

Keminmaan kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 306/2019 mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.keminmaa.fi-verkkosivustoa. Tämä seloste on tehty itsearviointina.

 

Saavutettavuuden tila

Keminmaa.fi täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita.

 

Ei-saavutettava sisältö

Sivustolla on ei-saavutettavaa sisältöä, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin tai jota ei ole vielä ehditty muuttaa saavutettavaksi kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

1) Sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piirin:

toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, xls, pdf), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

2) Sisällöt, joiden osalta vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen:

Sivustolla on monien vuosien ajalta erilaisia asiakirjoja, niihin tehdään saavutettavuuskorjauksia tiedostojen päivitysten yhteydessä. Lisäksi sivustolla on kolmansien osapuolien sisältöä, jotka eivät ole vielä saavutettavissa. Näiltä osin saavutettavuustyö on vielä kesken.

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Ota yhteyttä sähköpostilla

kunta@keminmaa.fi

 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle.  Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Saavutettavuuden valvonnan yksikkö www.saavutettavuusvaatimukset.fi saavutettavuus(at)avi.fi puhelinnumero vaihde 0295 016 000.

 

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Digipalveluistamme on tehty saavutettavuusarviointi

 

Verkkosivusto on testattu W3C vaatimusten pohjalta. Saavutettavuutta on testattu lisäksi Web Accessibility Evaluation Tool-työkalulla. Tulosten pohjalta voidaan todeta, että nykyisellä sivustolla on muutamia saavutettavuuspuutteita. 

 

Verkkosivusto on responsiivinen ja sitä voi käyttää eri kokoisilla päätelaitteilla siten, että näyttö skaalautuu asianmukaisesti.

 

Korjaukset on tarkoitus tehdä vuoden 2021 aikana uuden www-sivuston yhteydessä.

Takaisin