Siirry sisältöön

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja 18.9.-1.10.2023

18.9.2023

Keminmaan Vanhusneuvosto haastaa keminmaalaiset yhdistykset, seurat, järjestöt, kylätalot ja kaikki yksityiset henkilöt Vie Vanhus Ulos -kampanjaan 18.9.-1.10.2023.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää.

Vuonna 2023 Vie vanhus ulos -kampanjan teemana on Voimaa ulkoilusta.

Vuosittaisessa ulkoilukampanjassa haastetaan hoitotyön ammattilaisia, järjestöjä, vapaaehtoisia, läheisiä ja naapureita ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa.

Tapoja osallistua kampanjaan:

Ulkoile ikäihmisen kanssa.

Ulkoilukerrat voi kirjata kampanjasivun etusivulta yhteiseen ulkoilupottiin tai yhteisön ulkoilutilille. Erilaiset yhteisöt esim. palvelutalot tai järjestöt voivat luoda yhteisen ulkoilutilin ja kisailla keskenään. Ulkoilukertoja voi kirjata myös yksityisesti ja nimettömästi ilman rekisteröitymistä. Kampanja-aikana (18.9.-1.10.2023) tehtyjä ulkoiluja voi kirjata maanantaihin 2.10. klo 12 saakka.

Ulkoilusta voi kertoa etusivun tarinat -osuudessa. Ikäinstituutti palkitsee tähtitarinoita päivittäin. Ulkoiluvinkit ja -kokemukset voi kirjata sosiaalisessa mediassa #VieVanhusUlos Haasta muut mukaan! Ikäinstituutti palkitsee ahkerimmat ulkoilijat seuraavissa kategorioissa kampanjan loputtua: ponteva palvelutalo, jaksava järjestö, kunnon kotihoito ja kunnostautunut kunta.

Kampanjan lähtökohtana ovat vapaaehtoistyön periaatteet – vastavuoroisuus ja tasa-arvoisuus, itsemääräämisoikeus, luotettavuus, puolueettomuus ja vastuullisuus – joita kaikkien kampanjaan osallistuvien odotetaan noudattavan.

Keminmaassa 18.9.2023

Sanna Jussila
vapaa-aikasihteeri
vanhusneuvoston sihteeri