Siirry sisältöön

E-aineisto

E-aineisto kulkee mukanasi älylaitteessa.

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastot ovat yhdistäneet voimansa yhteiseksi Pohjoisen eKirjastoksi, ja tarjoavat nyt samat e-sisällöt Pohjois-Suomen 660 000 asukkaalle. Pohjoisen eKirjaston palvelukokonaisuuteen kuuluu kaksi e-kirjapalvelua, kolme e-lehtipalvelua, kolme musiikkipalvelua ja kaksi elokuvapalvelua.

ePress – sähköiset sanomalehdet

Kirjastolla on käytössään sähköinen sanomalehtipalvelu ePress. Se tarjoaa kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina eli täysin samassa muodossa kuin painetut lehdet. Palvelu toimii vain kirjaston tietokoneilla tai wifi-verkossa.

E-kirjat

Lapin kirjastojen e-kirjakokoelmasta löytyy sekä luettavia että kuunneltavia kirjoja. E-kirjan lainaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja 4-numeroisen PIN-koodin, jonka saat kirjastosta. Voit lukea kirjan suoraan selaimessa tai ladata kirjan omalle laitteelle ja lukea sitä ilman internet-yhteyttä. E-äänikirjoja ei voi ladata omalle laitteelle. Niitä kuunnellaan suoraan selaimessa.

Jos haluat ladata luettavan kirjan omalle laitteelle, tarvitset erillisen lukuohjelman. Ohjeet ja linkit ilmaisen ohjelman lataamiseen eri laitteille löydät Ellibs e-kirjaston kohdasta ”Lukuohjelmat”. Lukuohjelma tarvitsee ladata vain kerran.

Ellibsin e-kirjasto:
1. Mene osoitteeseen www.ellibslibrary.com/lappi
2. Kirjaudu sisään omalla kirjastokortilla ja pin-koodilla.
3. Valitse kirja, jonka haluat lainata.
4. Valitse laina-aika.
5. Valitse haluatko lukea selaimessa vai ladata laitteelle.

Pressreader

Palvelu tarjoaa noin 7000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta. Se on käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. Voit käyttää palvelua etänä kirjautumalla Lapin kirjaston Finna -verkkokirjastoon kirjastokortillasi ja nelinumeroisella salanumerolla. Löydät linkin PressReader-palveluun omissa tiedoissasi Lainat-näkymän alussa.