Kunnanjohtajan joulutervehdys 

Hyvät Keminmaan kunnan asukkaat, 

Vuosi lähestyy loppuaan.

Kiitän Teitä kaikkia yhteistyöstä ja yhdessä elämisestä hienossa kunnassamme! Työtä on ollut paljon, kun olemme vieneet Keminmaata eteenpäin. Onneksi sitä on ensi vuonnakin. Kuntaamme on tulossa isoja projekteja.

Valtuusto piti talousarviokokouksensa viime torstaina 16.12.2021. Alla poimintani ensi vuoden talousarvion asioista:
Talousarviossa satsataan palveluihin, niin hyvinvointi- kuin sivistyspalveluihin. Henkilökuntaa ja ostopalvelujakin lisätään.  Keminmaan halutaan pitää palvelujen Keminmaana.

Investoidaan mm. koulujen ja päiväkotien rakennusten korjauksiin ja pihavälineisiin, leikkikenttiin, Einolan tilamuutoksiin, Lassilan urheilukentän parantamiseen tekonurmineen, Rajakankaan alikulun ja tien suunnitteluun sekä vanhustentaloihin, erityisesti B-taloon. Monitoimihallihanketta valmistellaan. Maata ostetaan ja myydään sopivien tilaisuuksien tullen.

Kuntamme markkinointiin pitää laittaa paukkuja, jotta saisimme kuntaan lisää asukkaita ja yrityksiä, elinvoimaa.

Työhyvinvointiin satsaaminen on ykkösjuttuja. Esimiesten tukeminen, esimiesten ja työntekijöiden välisen keskustelun lisääminen ja luottamuksen rakentaminen vankemmaksi ovat tavoitteemme. Selkeät prosessit ja säännöt sekä toisten kunnioitus ja ystävällinen, kohtelias käytös luovat reilun työyhteisön.

Kuntastrategia, Keminmaa -brändi, www -sivut ja eteenpäin menemisen meininki pitää saada hiottua kuntoon.

Talousarvio on tulokseltaan -679 900 euroa. Onneksi olemme saaneet tänä vuonna harkinnanvaraista valtionosuutta, valtionavustusta covid -kustannuksiin ja arvioitua enemmän verotuloja, ja voittovaroja on taseessa hieman yli 4 miljoonaa euroa.

Tällaisella talousarviolla pääpiirteissään lähdemme kohti ensi vuotta. Kuntastrategian laatiminen alkaa heti tammikuussa. Siinä on meillä hieno mahdollisuus suunnitella Keminmaan tulevaisuutta. Tehdään se yhdessä. Jos emme pysty kokoontumaan kasvokkain, suunnitellaan kuntamme asioita etänä.

Toivotaan, että koronatilanne helpottaisi jossakin vaiheessa. Meidän pitää edelleen olla tarkkoja ja noudatettava rajoituksia ja suosituksia, jotta estämme tartuntoja mahdollisimman tehokkaasti. Seuraamme tilannetta tiiviisti, kuten tähänkin asti, ja tiedotamme toimenpiteistä. Kuluneen vuoden aikana päiväkodeissa, kouluissa, kirjastossa, vapaa-aikatiloissa, sote -yksiköissä, kunnanvirastolla ja tapahtumissa on otettu tunnollisesti huomioon korona. Kiitos siitä henkilökunnalle ja asiakkaille!

Kohta on aika rauhoittua hetkeksi. Toivotan Teille, perheillenne ja läheisillenne rauhallista joulua sekä onnea ja kaikkea hyvää vuodelle 2022!

Ystävällisin terveisin,

Hannele Matinlassi

vs. kunnanjohtaja

 

Takaisin