Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote 28.10.2020 

Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote 28.10.2020: Influenssarokote kannattaa ottaa

 

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella otettiin viikolla 43 yhteensä 767 koronavirusnäytettä, joista viisi todettiin positiiviseksi. Noin 30 henkilöä asetettiin tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Altistumisten joukossa oli yksi laajempi joukkoaltistus.

Valtaosa Länsi-Pohjan tartuntaketjuista on viimeisten kolmen viikon aikana pystytty jäljittämään. Ilmaantuvuusluku alueella on viimeisen viikon aikana laskenut. Tällä hetkellä 14 vuorokauden il- maantuvuusluku on 16/100 000 asukasta. Epidemiatilanne on näin ollen perustasolla.

 

Riskiryhmien ja hoitohenkilökunnan rokottaminen tärkeää

 

Influenssakauden kynnyksellä alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa influenssarokotuksen tär- keydestä. Etenkin riskiryhmiin kuuluvien sekä potilastyötä tekevien terveydenhuollon ammattihen- kilöiden rokotus on nyt ensiarvoisen tärkeää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on varoittanut, että influenssan ja koronan sairastaminen yhtä ai- kaa voi olla vaarallinen yhdistelmä. Influenssarokote pienentää riskiä sairastua vakaviin taudinmuo- toihin.

Influenssarokote on maksuton muun muassa sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville sekä kaikille alle 7-vuotiaille ja yli 65-vuotiaille ja raskaana oleville. Rokotus on tarjolla myös näiden ryhmien lä- hipiirille. Terveyskeskukset tiedottavat alueillaan rokotusajoista ja -paikoista.

 

Maskien käyttö esimerkiksi alueen kaupoissa on selvästi lisääntynyt. Myös turvavälit muistetaan nyt paremmin. Tautitapausten laskusuunta alueella lienee seurausta tästä. Huolehditaan näistä jatkossakin, sillä koronavirusepidemian rajoittaminen on meidän kaikkien yhteinen asia.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä

 

Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin