TIEDOTE Ikäihmisten kauppapalvelut 

TIEDOTE YLI 70-VUOTIAIDEN PALVELUISTA POIKKEUSAIKANA

Kauppa-apua antavat yritykset (linkki)

Valtioneuvoston poikkeusolojen yhtenä toimenpiteenä on velvoittaa yli 70-vuotiaat pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Keminmaan kunnan hyvinvointipalvelut toivoo mahdollisimman monen ikäihmisen lähiverkoston auttavan asioinnissa kodin ulkopuolella.

Mikäli kaupassa tai apteekissa on kuitenkin tarpeen käydä, käynnit kannattaa ajoittaa päivän rauhallisiin hetkiin ja välttää lähikontaktia toisiin.  Pese kädet kauppaan mennessä ja kaupasta tullessa.

Kaupoilla on myös erillisiä asiointiaikoja riskiryhmille, vältä kuitenkin tällöinkin ruuhka-tilanteita ja lähikontakteja. Tämän hetkiset riskiryhmien asiointi-ajat tai tavanomaiset rauhalliset asiointi-ajat  ovat:

 

Sale Keminmaa,

- ensimmäinen tunti, klo 7-8 pyritään rauhoittamaan ikä-ihmisille – liikkeessä seinällä ohjeistus

 
K-Market Pörhölänkangas

- Klo  7 – 8 voidaan rauhoittaa riskiryhmille – Liikkeen aamupäivä klo 12.00 saakka on rauhallinen ja asiakkaita harvakseltaan

 
K-Market Lautia

- Tiistaisin ja torstaisin kauppa avoinna riskiryhmille klo 7-8

- aamupäivä 8 – 10 on rauhallista
 

Joillakin kaupoilla on myös mahdollisuus ostosten keräilypalveluun tai verkkokaupan kautta tilaukseen ja ostosten keräilyyn.  Kysy oman kauppasi palveluita.

Lisäksi kauppapalvelua tarjoavat esimerkiksi

Virran voima,  kauppapalvelu  13,50euroa/kerta. (Keminmaan taajaman alueella)  , numero  040 684 65 95
Yksityiset kotipalveluyritykset
 

Keminmaan kunta järjestää tarvittaessa apua kauppa-asioiden hoitamiseen.  Kauppa-apua voidaan järjestää arkisin ja pääsääntöisesti kerran viikossa. Apua tarvitessanne ottakaa yhteyttä numeroon 040 831 79 08.  Numero palvelee arkisin klo  8-16.

 

KEMINMAAN KUNTA

Hyvinvointipalvelut

 

 

 

 

Takaisin