Keminmaan kunnan toimenpiteitä koronaviruksen estämiseksi 

Kunta seuraa päivittäin valtakunnallisten ja paikallisten viranomaisten ohjeistuksia ja noudattaa niitä. Toistaiseksi kunta on päättänyt seuraavaa:  

- Kunnassa ei tehdä koulutus- ja tai muita matkoja Meri-Lapin alueen ulkopuolelle. Tämä koskee myös henkilökunnan koulutuksia ja yhteisreissuja.
- Vierailijaryhmiä ei oteta vastaan alueen ulkopuolelta.
- Kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä.
- Leirikoulut ja luokkaretket kielletään.
- Koulut, päiväkodit, vapaa-aikapalvelut ja kirjasto eivät järjestä yhteistapahtumia eivätkä osallistu yhteistapahtumiin pois lukien ylioppilaskirjoituksia.
- Oppilaille myönnetään vapaata huoltajien pyynnöstä, vaikkei lapsi olisikaan sairas tai häntä ei olisi määrätty karanteeniin. Rehtori tai opettaja myöntää luvan tilapäiseen poissaoloon erityisestä syystä. Opettaja voi turvautua päätöksenteossa esimerkiksi oman koulun terveydenhuollon ammattilaisiin. Opettaja antaa oppilaalle tehtäviä poissaolon ajaksi.
- Karanteenitilanteessa koulut antavat tehtäviä Wilmaan tai Googleen tai muulle sähköiselle alustalle.
- Huoltajien tulee seurata Wilman tiedotteita ja viestejä. Muutenkin ollaan normaalisti vuorovaikutuksessa Wilman välityksellä.
- Vierailut ikäihmisten hoivakoteihin ja ryhmäkoteihin on rajoitettu, ainoastaan saattohoidossa olevien asiakkaiden luona vierailut sallitaan.

 

Mehiläinen Länsi-Pohja on avannut koronavirusneuvontapuhelimen alueen asukkaille 6.3.2020, puh. 040 825 1072.

Takaisin