Keminmaan kunnan koronavirustiedote kuntalaisille 

Keminmaan kunnan koronavirustiedote kuntalaisille

 

Keminmaan kunta vastaa terveydenhuollon järjestämisestä ja oman alueen tartuntatautien torjunnasta, ja on varautunut koronavirus- ja influenssatilanteeseen STM :n ja THL :n sekä Kuntaliiton ohjeiden mukaisesti. Opetushallitus on toimittanut varautumisohjeet myös sivistyspalveluihin.

 

STM :n tiedotteen mukaan uusi koronavirus tuhoutuu herkästi epäsuotuisissa olosuhteissa. Siihen tehoavat tavanomaiset siivous- ja desinfektioaineet, kuten kloori. Se sietää huonosti korkeita lämpötiloja, korkeaa tai matalaa pH:ta ja auringonvaloa.

 

Riski sairauden leviämiseen on erityisen suuri suljetuissa tiloissa, joissa oleskelee samaan aikaan paljon ihmisiä (yleisötapahtumat). Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää erityisesti pisaratartuntana. Koronaviruksen aiheuttamien haittojen ja sairastumisten ehkäisemiseksi, Keminmaan kunta ei toistaiseksi järjestä isoja yleisötapahtumia alkaen 12.3.2020. Aiemmin sovitut tilaisuudet perutaan, kunnes uusia toimintaohjeita saadaan.

 

Koronaviruksen aiheuttaman hengitystieinfektion tyypillisimmät oireet ovat kuume, kurkkukipu, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Jos teillä ilmenee kyseisiä äkillisen hengitystieinfektion oireita ja olette matkustaneet epidemia-alueella tai olette olleet läheisessä kontaktissa sairastuneeseen henkilöön, sairastumisen syy saattaa olla koronavirusinfektio.

 

Normaalissa kanssakäymisessä ja arjen askareissa on erityisesti huomioitava hyvä käsihygienia (käsien pesu vedellä ja saippualla) ja oikeanlainen yskimistapa. Olkaa yhteydessä puhelimitse terveysviranomaisiin, jos epäilette tartuntaa. 

Mehiläinen Länsi-Pohja on avannut koronavirusneuvontapuhelimen. Puhelinnumero palvelee 24h numerossa p. 040 825 1072  ja Internet-sivuilla: koronavirus -neuvonta.

Lisäohjeita:

Linkit THL :n ja Kuntaliiton päivittyviin koronatiedotteisiin.

 

 

 

 

Takaisin