Koronatiedote; Kemin ja Keminmaan yhteinen näytteenottopiste 

TIEDOTE 

Kemi ja Keminmaa ovat avanneet yhteisen koronaviruksen näytteenottopisteen osoitteessa Sairaalakatu 1 (Tori). Näytteenotto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-14 ja toimii vain ajanvarauksella.

Näytteenottoon saavutaan ensisijaisesti autolla, eikä autosta nousta näytteenoton aikana. Paikalle pyydetään saapumaan vasta juuri ennen omaa aikaa ruuhkan välttämiseksi. Ajanvaraus tapahtuu Mehiläinen Länsi-Pohjan sivujen kautta: Ajanvaraus Kemin ja Keminmaan näytteenottoon.

Arvion koronavirustartunnasta voi tehdä omatoimisesti osoitteessa www.omaolo.fi. Tarvittaessa palvelu ohjaa ottamaan yhteyttä koronaviruspuhelimeen. Länsi-Pohjassa koronaviruksen näytteenottokriteerit ovat THL:n ohjeiden mukaiset.


Mikäli koet, että tarvitset asiantuntijan arviointia ja hoitoa, ota yhteyttä Mehiläisen Digiklinikkaan kello 7-23, tai soita koronaviruspuhelimeen 040 825 1072. Puhelinnumero palvelee joka päivä kello 8-21.

 

Älä hakeudu oma-aloitteisesti päivystysvastaanotolle infektio-oireisena ilman edeltävää yhteydenottoa koronaviruspuhelimeen.
Hätätilanteissa soita 112.

 

Koronavirusnäytteen tulos on katsottavissa Omakannasta. Lapsen huoltaja voi Omakannassa tarkastella vain alle 10-vuotiaan tietoja, joten ilmoitamme 10-17-vuotiaiden osalta negatiivisesta tuloksesta tekstiviestitse. Positiivisesta näytteestä potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse.

 

Hyvinvointipalvelut 

Takaisin