Siirry sisältöön

Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely Tunturihaukan silmin
11.03.2024 - 25.04.2024, kello 12:00
Keminmaan kijrasto, Väylätie 6, 94400 Keminmaa

Näyttely on esillä näyttelypaikassa Keminmaan kirjastossa 11.3.-25.4.2024.

Miltä pohjoinen alue tulee näyttämään tulevina vuosikymmeninä, kun se lämpenee huomattavasti nopeammin kuin muu maailma? Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten ihmisten elämään.

Kuvaus pohjoisen ilmastonmuutoksen vaikutuksista

Pohjoisessa ilmastonmuutos näkyy jo nyt sekä luonnossa että ihmisten arjessa. Talvet ovat leudontuneet ja erittäin kireitä paukkupakkasia koetaan harvemmin. Ympäristön muutos on jo niin nopeaa, että yhden ihmissukupolven aikana avotunturi metsittyy nuoreksi metsäksi, kirkasvetinen järvi samentuu ruskeaksi ja lohikalojen sijasta pyydykseen uivat särkikalat, ahven ja hauki.

Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen paikkaan tiedon ilmastonmuutoksen vaikutuksista Barentsin alueeseen eli Pohjois-Norjaan sekä Suomen ja Ruotsin Lappiin. Näyttelyssä yhdistyvät vaikuttava valokuvataide ja tutkittu tieto.

Näyttely on osa Suomen ympäristökeskuksen Ilmastonmuutoksen vaikutukset Barentsin alueen luonnon monimuotoisuuteen (BARIMS) -hanketta, ja sen toteuttamiseen ovat osallistuneet asiantuntijat ja tutkijat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Näyttelyn tuottamisesta, videoista ja teknisestä toteutuksesta on vastannut mainostoimisto Laboratorio Uleåborg. Näyttely on tehty yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa ja sen on rahoittanut ulkoministeriö.

Tule näyttelyyn ja koe ilmastonmuutos tunturihaukan silmin!

#HaukanSilmin

Järjestäjänä Keminmaan kirjasto ja Suomen ympäristökeskus